Mina mönster kommer alltid att vara gratis, men jag skulle bli väldigt glad om du ville göra en liten sak för mig.

Klicka på den här länken, och sen på 'Gilla', om du vill vara extra snäll så även på 'Dela' :).

Du förstår, jag är nominerad till Umeå Fashion Week Award, du är jättesnäll om du tar dig tid och röstar på mig. Klicka på länken och sen 'Gilla'. Tack så hemskt mycket!

FMK manufaktur, Umeå Fashion Week Award

This page in english

Virkade tofflor

Tofflor

Garn:

Du kan ta vilket garn du vill (kanske inte ett jättetjockt eller jättetunt) och en passande virknål.

Om du vill ha randiga tofflor så byter du färg efter varje varv.

Om du behöver hjälp med virkningen så finns det en jättebra virkskola här.

I den här beskrivningen använder jag de mått som mina tofflor har (storlek 39 brukar passa mina fötter), prova ofta så att du är säker på att det blir en bra passform. Ett tips kan också vara att virka båda tofflorna samtidigt så att de verkligen blir likadana.

TOFFLANS SULA

Tofflans sula

Mät längden på foten och dra av fotens bredd. Gör en kedja av luftmaskor i den längden. (mellan punkterna 1 och 2, se bilden)

Varv 1:

3 till luftmaskor. Virka stolpar i alla luftmaskor i kedjan (börja i den 4:e frn vikrnlen). Virka 8 stolpar i den sista luftmaskan (punkt 1, se bilden) och fortsätt på andra sedan kedjan ända tillbaka. Virka 7 stolpar i den sista luftmaskan (punkt 2, se bilden) och virka ihop med en smygmaska.

Varv 2:

3 luftmaskor, fortsätt med stolparna. Du måste öka på fyra ställen. (A, B, C och D, se bilden). Det gör du genom att virka 3 stolpar i en maska tv gånger vid varje punkt (A, B, C och D). Virka ihop med en smygmaska vid slutet av varvet.

Varv 3 och efter:

Som varv 2.

Fortsätt tills sulan passar din fot, gör den inte större utan hellre aningen mindre än fotsulan. Sluta med ökningarna och virka stolpar tills toffeln är ca 2,5 cm hög. Fäst tråden.

TOFFLANS ÖVERDEL

Tofflans överdel

Varv 1:

Hitta mittpunkten på toffelns kortsida (punkt 3, se bilden). Gör en smygmaska ca 3,5 cm till höger om den punkten. Virka stolpar längs kortsidan till punkt 3, fortsätt och gör lika många stolpar på vänster sida. Sluta med en smygmaska och fäst trådarna.

Varv 2:

Gör en smygmaska på höger sida lika långt från varv 1 som höjden på en stolpe. Virka stolpar och öka genom att virka två stolpar i en maska i början och slutet av varvet. Avsluta med en smygmaska och fäst trådarna.

Varv 3 och efter:

Fortsätt som varv 2, men sluta med ökningarna när bredden är 10,5 cm. Du bör sluta när avståndet mellan punkt 4 och 5 (se bilden) mäter 7 cm. Fäst trådarna.

Till sist så avslutar de med ett varv fasta maskor runt tofflans öppning. För att tofflan ska sitta på bättre så bör du göra det varvet rätt tight.

Om du har några frågor, så är det bara att kontakta mig! Adressen finns längst ner på sidan.

LYCKA TILL!

Fler mönster

Hjärtvärmare Väska Örhängen Kofta

Jag älskar forfarande stickning och virkning, men just nu är jag upptagen med mitt accessoarmärke, FMK manufaktur.