Bloggen

Skapa en unik garderob

Hur skapar man en unik garderob? Det är egentligen väldigt enkelt så länge man har lite egen fantasi. Det roligaste är om man skapar sina egna kläder genom att t.ex. sy eller sticka. Detta tar såklart lite längre tid än att bara gå i en affär och köpa kläder, men det kommer vara mycket roligare i slutändan.Känslan när man väl kan använda det där plagget som man faktiskt gjort helt själv är otroligt härlig.

Material till egna kläder kan hittas lätt på second-hand. Där kan man främst hitta tyger av olika slag. Man kan kolla både bland de riktiga tygerna och faktiskt även bland gardinerna. Ofta kan gamla gardiner och även dukar ha passande material för kläder. Eftersom det är så billigt att handla second hand så behöver du inte lägga så mycket pengar på kläder i slutändan. Så länge du har tålamodet att lära dig att sy, sticka eller virka så kommer det gå bra. Om man behöver hjälp att komma igång så finns det mängder av tutorials på youtube som man kan följa. Det bästa är att du ofta även kan skapa flera plagg av ett tyg. Varför inte göra det till en affärsidé till slut?

Vill du virka eller sticka så kan det vara lite svårare att hitta begagnat garn. På second-hand så finns det ofta bara små nystan av olika garner, och om man ska skapa ett helt plagg så krävs det åtminstone ett par stycken likadana. Det kan däremot ibland vara hobbyaffärer som rear ut restgarner, så håll utkik efter sådant istället!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *