Bloggen

Fördelar och nackdelar med att köpa second hand

Har du bestämt dig för att köpa kläder på second hand? Toppen! Om du inte riktigt har bestämt dig än kanske du vill ha lite tydliga för- och nackdelar med att köpa second hand. Det är precis det du ska få här. Kom ihåg att det inte bara är kläder du kan köpa second hand, utan du kan också köpa allt från kontorsstolar och möbler till tekniska apparater, inredning, prylar, och så vidare.

Fördelar
När du köper second hand behöver du inte vara orolig för att plagget ska tappa formen. Eftersom att plagget redan har använts och tvättats och fortfarande ser bra ut kommer det troligen fortsätta hålla sig i bra form. Det samma gäller om du ska köpa möbler. Vill du exempelvis köpa kontorsstolar kan du hitta olika alternativ här, eller vända dig direkt till en second hand affär.

Du slipper också olika gifter och kemikalier som följer med nya kläder, om det inte är GOTS-märkta plagg så att säga. Eftersom plagget har tvättats och vädrats tidigare har gifter och kemikalier försvunnit.

Genom att köpa second hand behöver inte heller ett barn eller en vuxen arbeta i hemska arbetsförhållanden för att du ska köpa ett nytt plagg. Plagget är då redan tillverkat och det behövs ingen nyproduktion, vilket dessutom är bra för miljön. I och med att second hand är billigare än nyproduktion kommer du att kunna hitta snygga och exklusiva plagg för en billigare peng.

Nackdelen
Egentligen finns det bara en nackdel med att handla second hand. Den är att det finns en risk att du köper “för mycket” så att det inte får plats i din garderob. Det är ju lätt hänt att garderoben växer och växer eftersom det är så kul med kläder. Det samma gäller om du har ett intresse för inredning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *