Bloggen

Välj ett smartare val av barnkläder

Det är ingen hemlighet. Barnkläder kan bli ganska kostsamt och eftersom den lilla krabaten snabbt växer ut sina nyinköpta kläder så kommer det att behöva en ganska stor klädbudget de första året.
Men för att du ska kunna göra bättre val av barnkläder så gäller det också att du är lite smart i dina inköp, det kan nämligen krävas lite mer genomtanke än när du ska köpa lekmatta eller ett dockhus för barnkammaren. Oroa dig inte, vi hjälper dig att göra ett bättre val!

Köp gärna kläder som är aningen för stora
Det spelar egentligen ingen roll om det gäller en ny jacka, en ny sparkdräkt eller ett par sköna utomhusskor. Ditt barn kommer snabbt att växa ur det och för att de ska kunna användas längre så är ett bra knep att du väljer en storlek som är aningen större än vad som behövs. Köper du skor som är precis lagom, så kommer de att behöva bytas ut igen innan säsongen är slut.

Ha gärna också kläder redo när ditt barn växer ur de gamla plaggen, så att du inte behöver stressköpa nya saker utan istället kan göra det i lugn och ro.

Fråga runt bland dina vänner
Om du har småbarnsföräldrar i ditt närområde som har sparat sina gamla barnkläder så är detta ett ypperligt tillfälle att låta dem komma till användning igen. Man behöver ju faktisk inte köpa allting nytt och dina vänner kommer tycka det är skönt att kläder får lite nytta igen. Bättre för miljön och plånboken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *