Bloggen

Klä dig rätt för vädret

Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder är kanske ett talesätt som du har hört förr och det ligger faktiskt någonting i det. Med lite planering och rätt val av kläder behöver du inte frysa eller bli för varm. Beroende på tid på året, säsong och även hur troligt det är att temperaturen skiftar under dagen är det viktigt att du gör lite olika val när det kommer till valet av kläder.

Så vad ska du då tänka på för att kunna göra det allra bästa valet?

Håll koll på väderprognoserna
Väderprognosen för dagen är ingenting som du kan förlita dig blint på. Men däremot ger det dig en bra bild för vad du kan förvänta dig. Så för att du ska kunna planera vilka kläder du bör ha på dig, är det alltid bra att kika på vad SMHI har att säga om vädret för dagen. Kommer det bli solsken, regn och hur många grader kommer det vara? Detta är sedan någonting som du kan basera klädvalet på, men glöm heller inte att ta med en tunn tröja om prognosen trots allt inte skulle stämma.

Vilken årstid är det?
Men beroende på vilken tid på året det är så kommer det också att krävas lite olika typer av kläder. Vintern innebär till exempel ett tjockare lager av kläder för att du ska hålla dig varm. Medans sommaren istället är utmanande på helt andra plan. Höga temperaturer och myggor kan istället vara besvärligt. Förutom inköp av masquito magnet patriot kommer också valet av kläder göra stor skillnad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *