Bloggen

Olika kläder har olika storlekar

I vissa kläder skrivs storleken i bokstäver, medan den i andra skrivs i siffror. Det kan vara ganska komplicerat att hålla koll på dessa olika mått, och många gånger undrar man varför man inte bara använder sig av samma system när de ska skriva ut storlekar på alla kläder. Egentligen spelar det ju ingen roll om du har storlek M i en tröja och storlek 44 i en annan. Det samma kan gälla om du har ett barn hemma – ska du beställa kläder från exempelvis Stor och Liten kan det alltså vara svårt att hitta rätt storlek direkt.

Värt att komma ihåg är att storleken bara är en siffra eller bokstav, inte ett mått på hur fin eller bra du är. Beroende på hur du vill att plagget ska sitta på dig ändras också storleken. Du behöver alltså inte gå efter storlekar och tänka att du måste ha 34/36 i alla kläder om du har S i vissa. Du kanske vill att den här hoodien ska vara oversize på dig? Då kan du köpa den i en större storlek. Likaså om du vill att någonting ska sitta tightare, då kan du gå ner en storlek. Alltså spelar storleken ingen roll utan det är bara en vägledning så att du vet på ett ungefär vad som kan passa just din kropp och dina önskemål.

Kläder ska passa din kropp
Det är inte din kropp som ska passa dina kläder, utan det är dina kläder som ska passa din kropp. Det betyder att du kan ha kläder både som både är större och mindre. Köp kläder som du tycker är bekväma och strunta i storleken. Kläder ska hjälpa dig att känna dig vacker och självsäker, och så ska de ju vara praktiska också. Låt din kropp äga dina kläder – det kommer göra gott för din självsäkerhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *