Bloggen

Köp begagnade kläder

I det samhälle som vi lever i är köphetsen stor och framförallt vid säsongsskifte eller högtider konsumeras det som allra mest i Sverige. För många är det väldigt viktigt att se över sin garderob och uppdatera den med jämna mellanrum, vilket vi absolut förstår. Det gör det möjligt för dig att följa med i trender, men också hitta nya plagg att trivas i.

Men detta innebär inte att du måste slänga det du har och köpa allting nytt. Detta lägger en enorm belastning på miljön och känns också ganska slösaktigt. Så varför inte istället investera i begagnade plagg som du kan introducera till din garderob?

Vad kan man köpa begagnat?
På loppis kan du idag hitta allting från elcyklar, fordon, möbler och kläder. Det finns dessutom mängder av onlinebaserade butiker som till exempel Vintage eller Tradera, som har ett brett utbud av produkter och där du verkligen kan fynda. Många begagnade kläder som säljs är faktiskt inte ens använda.

Fördelar med att handla begagnat
Det är framförallt två fördelar som du får av att handla mer begagnade saker. Framförallt kan du göra ett mindre klimatavtryck och dessutom kan du spara massor av pengar. Trender kommer och trender går, så de trender som gäller just nu har säkerligen också varit aktuellt tidigare, vilket gör att någon säkerligen har letat fram det i gömmorna och säljer det för en väldigt billig peng.

Du behöver alltså inte kompromissa med din stil för att kunna handla begagnat. Så är du sugen på att köpa en ny höstgarderob eller förbereda tidigt inför sommaren, ta en titt på vad du kan hitta på second hand.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *