Bloggen

Organisera din garderob

Känns det som att du använder samma kläder hela tiden, och att det ofta känns som att du inte har något annat att ha på dig, men samtidigt så känns din garderob på något sätt ändå alltid helt full? Då kan det vara så att din garderob inte är organiserad på ett bra sätt. Det alltså på ett sätt så att du enkelt ser alla de kläder du faktiskt har där inne. För att ändra på detta kan du behöva rensa och organisera din garderob, något du ska få tips om nedan!

Rensa
Första steget är att rensa din garderob. Om du ändå inte använder alla kläder som du har där i är det onödigt att de tar plats. Det kan vara svårt att rensa ut kläder, men tänk att om du inte har använt plagget det senaste året kan du rensa ut det. Kanske tycker du att det låter tufft – men jag lovar att det kommer vara värt det.

Organisera
När du har rensat garderoben är det dags att plocka in alla kläder du ska spara. Men för att det inte ska bli som förr – att du bara använder de kläder som ligger högst upp – kan du organisera plaggen utifrån färg, säsong eller tillfällen.

Till exempel kan du hänga upp alla dina blusar, klänningar och skjortor i färgordning så att du får en bättre överblick. Om du väljer att organisera utifrån säsong kan du hänga upp och lägga de plagg som gäller för den nuvarande säsongen överst. Att organisera garderoben baserat på tillfällen kan exempelvis innebära att du hänger alla “fin-kläder” och “fest-kläder” på en stång, samt alla “jobb-kläder” på en annan. Vardagskläderna kan du vika och lägga in i garderoben.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *